1-årskontroll

Pernille har vært på 1-årskontroll, og hun fikk masse skryt av helsesøstra. ;)
Aktiv snuppe som vokser & utvikler seg helt etter skjema.
Vi overlevde vaksinen denne gangen oxo, men helsesøstra ble ikke særlig populær etter 2 stikk.
Tror nok det er verst for mamma'n egentlig...
Både eksem og hoste blir fulgt opp frem til Pernille blir 2 år, først da kan de fastslå om det er atopisk eksem & evt. astma. Men slik det ser ut nå, er det nok "bare" barneeksem og irriterte slimhinner. Og det er heldigvis noe som man vokser av seg, etterhvert.

Vitale mål:
9,7 kg
80 cm
Legen kom med en stjernekommentar under undersøkelsen; "er det pappa'n som er lang&slank eller?" Bra man har selvironi...

I de siste ukene har vi fått merke at Pernille har temperement, hun kan sitte på gulvet og vræle - helt uten mimikk og evne til å hente seg inn igjen. Ingenting hjelper, så vi har bare satt oss på gulvet så hun vet at vi er der. Og når hun etterhvert roer seg, er vi tilgjengelig for trøst&kos. Når det hele står på, vil hun ikke sitte i fanget e.l. Dette er ofte på ettermiddag, og vi tror det har en sammenheng med at hun er trøtt og sliten, tid for senga. Etter en prat med HS fikk vi høre at dette var svært vanlig for 1-åringer, 2-åringer, 3-åringer, 4-åringer osv...så vi har noen fine år foran oss! :) Men som trøst kunne det gå over etter en kort periode oxo da - for å komme tilbake igjen etterhvert...;)
Vi får bare være konsekvente, og gjøre det beste utav det. Nå har det faktisk vært en pause noen dager, men hadde en liten runde igjen i ettermiddag. Det ble nok for lite med bare 1 dupp i dag. Så hun var i seng før kl 18 ikveld, helt utkjørt stakkars...

Vi venter fortsatt på at hun skal begynne å gå, hun blir stadig tøffere når hun slipper seg. Kan stå uten støtte lenge, men tør ikke helt å løfte på bena enda. Vi smører oss med tålmodighet, det er i grunnen travelt nok med kryping oxo. ;)

Ingen kommentarer: