Søndagsmat



Idag har vi prøvd en ny matrett; Gulasj.
Det var utrolig godt, og det beste var at det ordna seg selv(mer eller mindre).


Først stekte jeg løk og hvitløk til det ble blankt, deretter putta jeg oppi grytekjøtt. Når kjøttet fikk en fin stekeskorpe, tømte jeg vann så det såvidt dekket kjøttet, og smuldret 2 kjøttbuljong-terninger oppi. Dette putret under lokk i ca. 2 timer.

Ventetiden brukte vi på å prøve ut forskjellige hodeplagg;

Og denne kokingen tok såpass mye tid, at vi måtte faktisk ha en liten dupp på sofaen mens den deilige duften spredte seg i huset;


Etterhvert putta jeg grønnsaker oppi gryta; gulrøtter, poteter, paprika, purre, tomatpurre, sukker, oregano og paprikapulver.

Til dessert ble det søsterkake/prinsessekake/smørkake - kjær kake, mange navn!


Resten av søndagen har vi tilbringt mer eller mindre horisontalt, og til lunsj i morgen blir det rester! :)

Ingen kommentarer: