Stakkar Snuppeluppa

På torsdag var Pernille i dårlig form, og hadde tydelige smerter i høyre fot. Det tok litt tid før jeg egentlig skjønte hvor vondt hun egentlig hadde, men vi fikk heldigvis en kjapp akutt-time hos fastlegen når jeg ringte bort.


Legen tok en undersøkelse, og konkluderte med at Pernille har en betennelse i hofta. Det kommer gjerne helt plutselig, ofte ifb en luftveisinfeksjon. Ettersom vi vet at Pernille har litt nedsatt immunforsvar, er hun ekstra mottakelig for bassilusker.


Vi fikk beskjed om å gi Ibux hver 4.-5. time, og holde henne mest mulig i ro. Det er jo lett med ei aktiv snuppe på 14 måneder...

Gikk greit på torsdag, for da var hun så smertepåvirket at hun ikke klarte å røre så mye på seg.
Men fredag og til dels lørdag, har hun kjeda seg og vil så gjerne på gulvet for å leke.
Vi har plassert myke matter/tepper på gulvet, og prøver å aktivisere henne mens hun sitter i ro.

De verste smertene har vi klart å kontrollere med Ibuxen, og ifg legen skal det være bedring i løpet av 3-4 dager. Hvis det fortsatt er vondt i morgen, blir det en tur til St.Olav for videre utredning. Håper vi slipper det, og at smertene slipper mer og mer utover dagen idag.
Den høyre foten er ikke aktiv, den bare henger helt slapp når hun prøver å bevege seg rundt - veldig kjipt å se snuppa så prega av smerter og ubehag.
Men det er en relativt uskyldig diagnose, med lite komplikasjoner i etterkant - heldigvis!!

Her er Pernille på torsdag, etter legebesøk og max dose smertestillende - rimelig utslått!

1 kommentar:

Anonym sa...

ååå, dakkar lita snuppeluppa